Magunkrol Programok Hogyan segithet Tamogatoink
Rolunk irtak Fotoalbum Hirek Kapcsolat
 

 

HÍRADATBÁZIS 

***A nemzetközi önkéntesprogram keretében augusztus 31.-én 8 német és 16 hazai önkéntes fejezte be szociális szolgálati évét.

Bővebben ...

***Most rajtunk a sor! A mai naptól a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, az Ugron Alapítvány, a Merkúr - Szuper üzletlánc valamint az Udvarhelyi Hiradó-Vásárhelyi Hírlap-Csíki Hírlap-Gyergyói Hírlap médiacsoport is tagjai a Most rajtunk a sor! nevű segélyszervezetnek, amelyet a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére a Nemzeti Összetartozás napján indított a Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Gondviselés Segélyszervezet. (2010. június 17.)

***2010 Nagypénteken 15 órakor Tamás József püspök megáldotta és imádságban vezette az Ugron-kápolna felé a frissen felállított Székely Kálvárián a több mint 600 jelenlévot.

Információ és képek a szentelésrol és a Székely kálváriáról az alábbi linkeken:

http://kulturport.hu/...
http://www.uh.ro/kepgaleria/...
http://www.uh.ro/itthon/kozelet/...
http://szekelyhon.ro/galeriak/...
http://szh.ro/hirek/...
http://www.polgarinfo.hu/...
http://pluszportal.ro/...

***INTERJÚ: Itthon és otthon közt – félúton
Kálvária készül Székelyudvarhelyen (2010.január)

http://www.szekelyhon.ro/.../2916_2581.pdf

***2010. február 4-én, csütörtökön 12 órakor sajtótájékoztatóra került sor a szombatfalvi Plébániatemplom melletti Közösségi Házban (Templom utca 1.).
Bővebben ...

***Külföldi önkéntesség ellátással, szállással és zsebpénzzel (2010.január)
http://www.uh.ro/itthon/ifjusag/1256-kuelfoeldi-oenkentesseg-ellatassal-szallassal-es-zsebpenzzel

***2009 decemberében az Ugron Alapítvány elnyerte a Raiffeisen Bank támogatását. A mintegy 1400 eurós összegbol az Alapítvány 35 udvarhelyi és környékbeli nagycsalád karácsonyát tette szebbé, alapélelmiszerekbol álló szeretetcsomagjaival. Az adományok célba juttatásában az alapítvány önkéntesei mellett szombatfalvi fiatalok, diákok is aktívan részt vettek. Ezúton is köszönünk nekik mindennemu segítséget! Európai akreditáció az Ugron Alapítványnak  

***Az Ugron család által szeptemberben meghirdetett Kálvária építo pályázatra négy pályamunka érkezett. A székelyudvarhelyi Haáz Rezso Múzeum igazgatója, Zepeczaner Jeno által vezetett pályázat elbíráló bizottság a Zavaczki Walter Levente szobrászmuvész munkáját találta a legmegfelelobbnek. Az Ugron kápolna felé vezeto Kálváriát a család szándéka szerint 2010 nagypéntekén, április 2.-án szentelnék. Hogy mindenki a magáénak is érezhesse ezt a keresztutat, a család szívesen fogadja a helybéliek nagylelku adományait is.

***A “Hidat építünk Európában” nevu nemzetközi szociális önkéntes csereprogram keretében újabb 4 erdélyi önkéntes szolgál Németországban és 9 német önkéntes dolgozik romániai partnerszervezeteinknél. A szolgálati év 2009 szeptember 1.- 2010 augusztus 30.-ig tart, ami után önkénteseink hazáikban kamatoztathatják mindazokat a tapasztalatokat, és mindazt a tudást, amit ez az év nyújt számukra.

Európai akreditáció az Ugron Alapítványnak
(2009.09.05)
Bővebben ...

Konferencia a nemzetközi önkéntesprogramról
(2009.06.28)
Bővebben ...

Hazatértek az önkéntes szolgálattevők
(2009. szept.)
Bővebben ...


Pályázati kiírás
(2009.09.08)
Bővebben ...


Kálvária Alapkőletétele Székelyudvarhelyen
(2009.09.08)
Bővebben ...

   

 
Vissza a kezdőoldalra ...