Magunkrol Programok Hogyan segithet Tamogatoink
Rolunk irtak Fotoalbum Hirek Kapcsolat
 

AZ „UGRON” ALAPÍTVÁNY

    Az Ugron Alapítványt 2005-ben hozták létre azért, mert az öt gyerek, húsz unoka, valamint tizenhét dédunoka mellett nem volt értelme a birtok szétdarabolásának. Ez egyezett Ugron István hetvenes évekbeli végakaratával is, aki azt kérte: ha úgy fordul a világ, hogy valaha hozzájuthatnak az egykori birtokokhoz, akkor adják őket a katolikus egyháznak. Ezért döntöttek a vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról - ennek feladata, hogy a visszakapott birtokokat gondozza, az épületeket felújítsa, és a majdani jövedelemből támogassa a hitéleti tevékenységet, valamint a környékbeli gyerekek oktatását, közösségi életre nevelését.
    Az alapítványi forma azért is a legszerencsésebb, mert bármilyen politikai átrendeződés van a régióban, talán az utolsók között fognak bennünket megszüntetni.
    Az Ugron család számára alapvető kötelesség, hogy mindenkor közösségben gondolkodjunk. Ennek megfelelően van akik cserkészetben, van akik a máltai szeretetszolgálatban, és van akik a Regnum Marianum Közösségben találják meg a helyüket. A lényeg, hogy mindig a közért, mindig a közösségért fáradozzunk, és hogy mindig megtaláljuk, megálljuk a helyünket. Ezt "von aus Haus" kell hozni. Másképpen nem megy. A közösségi munkák mellett legalább ennyire fontos, hogy sosem riadtunk meg a hétköznapi cselekvésektől sem. Természetesen fontos az eszmék szerinti életmód, de ezt mindig a hétköznapok természetességével kell kezelni. Az Ugron Alapítvány feladatai közé is ennek megfelelő feladatok lettek meghatározva.

Ugron Istvánné Bánffy Mária
Dr. Ugron Gáspár Gábor

Létrehozva: 2005 májusában jegyzik be Romániában Székelyudvarhelyi székhellyel jogi személyként, mint nem termelő, non-profit szervezetként.

Alapítói: Ugron Istvánné Bánffy Mária, valamint Ugron Gáspár-Gábor

Az Alapítvány tevékenységi területei:

Legfontosabb célkitűzése a fiatalság valláserkölcsi, identitásbeli nevelésének és képzésének támogatása, különös tekintettel az elvándorlás megakadályozására.

Bővebben ...

  
Vissza a kezdőoldalra ...