HÍREK

Pályázat - Önkéntesség külföldön:
"Hidat építünk Európában egy éves szociális szolgálattal" c. programunk keretében pályázatot hirdetünk 18-26 év közötti fiatalok számára

Pályázati tájékoztató

Az Ugron Alapítvány 2006 óta az önkéntes csere program által lehetőséget kínál a fiatal önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék önmagukat, szociális területen szakmai és munkatapasztalatot nyerjenek, más népet, kultúrát megismerjenek, táguljon világszemléletük és megismertessék saját kultúrájukat, szellemi értékeinket. A programban más nemzetiségű fiatal önkéntesek is részt vesznek, így több kultúra közeledésére, találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség.

A programban való részvételhez nem szükséges szakmai előismeret, a nyelvtudás előnyt jelent. Az önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, segítséget kapnak a beilleszkedés, valamint az év során felmerülő problémáik megoldásában is.
A kiutazók részére a szervezők szállást, ellátást és zsebpénzt biztosítanak, fizetik egyszeri ki- és hazautazásuk költségét, valamint egy, az EU tagállamában elfogadott biztosítást. A külföldi tartózkodás időtartama összesen 12 hónap.

Jelentkezési feltételek

• 18-26 év közötti életkor;
• Középfokú végzettség;
• Szociális érzékenység;
• Felelősségtudat;
• Szociális munka iránti érzék és érdeklődés, segítőkészség;
• Nyitottság más kultúrák befogadására;

A beadáshoz szükséges iratok

• 2 db. igazolványkép
  • Kézzel írott motivációs levél melyben a pályázó ismerteti, mi ösztönzi a programban való részvételre.  (Mindezt magyar és német nyelven is kérjük elküldeni)
  • Ajánlólevél (iskola, egyház vagy segítő szervezetek képviselőitől)
  • A 2 db. kitöltött jelentkezési adatlap (magyar, és német nyelven, mindkettő letölthető itt:

Magyar jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide
Német jelentkezesi lap letöltéséhez kattintson ide

Ezeket a dokumentumokat egy zárt borítékba kérjük küldje el az Ugron Alapítvány postacímére.

A postacím a következő:
Fundatia Ugron
535600, Odorheiu Secuiesc
Str. Tamási Áron nr.31
Jud. Harhgita

A pályázat beérkezésének határideje: 2012. február 28.

Egyéb információk

A pályázatok formai és tartalmi bírálatát követően a pályázókat személyes beszélgetésre hívjuk meg 2012. március hónapban, ahol további tájékoztatást nyújtunk a programról, a szolgálati helyekről.
A megküldött pályázati anyag és a beszélgetés alapján választjuk ki azokat a fiatalokat, akik elnyerik a németországi önkéntesség lehetőségét.

A nyertes pályázók 2012. július hónapban felkészítő szemináriumon vesznek részt Székelyudvarhelyen,  ezt követően július végén kerül sor a kiutazásra.
A felkészítéseken való részvétel kötelező.

Több információt  a honlapunkopn, a Programok/Állandó programok menüpont alatt olvashatsz.
Írhatsz nekünk e-mailt az alapitvany@ugronalapitvany.ro, vagy iceromania@yahoo.com címekre. Telefonon is érdeklődhets 0722-553531- as  számom.